header omgeving en geschiedenis

Omgeving & Geschiedenis

De omgeving 
De Anna Hoeve ligt midden in het prachtige eeuwenoude natuurgebied ‘De Mijzenpolder’ Nu is Noord Holland sowieso één van Nederlands mooiste vlakke gebieden.  Met haar (nog draaiende) molens en strekkende uitzichten over de weilanden. Overal boerenbeestenliefde, bijzondere vogelsoorten, prachtige bloemen, groentes en gewassen. 

Een lust voor het oog en rust voor uw welzijn. 

De Polder Mijzen is niet voor niets uitgeroepen tot het negende aardkundige monument in Noord – Holland.
Dit gebied staat symbool voor Nationaal Landschap Laag Holland, aangezien dit stukje polder het minst aangetaste gebied in Noord-Holland is. 

Omgeving en geschiedenis tekst verkleind

Een stukje geschiedenis...  
Lang geleden... voor 1050.. was waar De Anna Hoeve zich bevindt een klein dorpje genaamd ‘Westmijzen’.
Dit piepkleine plaatsje stichtte een eigen kerkje gewijd aan Maria. Deze Mariakapel was niet zomaar een kerkje maar een belangrijk bedevaartsoord dat in de Middeleeuwen door 'hoog bezoek' bezocht werd.

De Vrouwenweg (waar de Anna Hoeve aan ligt) heeft haar naam dan ook te danken aan deze Mariakapel die van 1347 tot 1744 hier midden in het land gestaan heeft. Nog steeds staat dit stukje grond op de lijst als bedevaartsoord bij het Meertens Instituut samen met 105 andere bedevaartsoorden van Nederland.

U kunt zich vast voorstellen dat de magie uit vervlogen tijden hier nog voelbaar is…
Het is een plek waar u tot rust komt en weer helemaal kunt opladen. Het is daardoor ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld weekend workshops en cursussen zoals mindfulness, meditatie, yoga, retraites en andere workshops met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling.

De Anna Hoeve zelf is vernoemd naar een pittige dame Anna Schipper (1887-1962) Zij was een echt dorpsfiguur die jarenlang een veehouderijbedrijf runde met haar zoon en knecht Hein.

omgeving geschiedenis 2 verkleind

 

 

Webdesign door Rex Media