blog

Vossennest onder de Anna Hoeve

Eind mei is er iets buitengewoons gebeurd op de Anna Hoeve. Er is een vossennest gevonden onder de woning! Dit is zo bijzonder dat ze een item maakte op RTV-Noord Holland en er zelfs een stukje te zien was op het Jeugdjournaal. Mijn moeder heeft er een stukje over geschreven:Alle kippen, eenden en zelfs pauwen van onze buurvrouw Marlou waren opgegeten door een vos. Zij kwam daar zelfs mee in de krant en ook op het nieuws bij RTV Noord-Holland.

Er werd gesproken van een vossenplaag.

Zij en ook onze andere buren, (wij wonen hier midden in de Mijzen polder slechts met 4 huizen) hadden het vermoeden dat er een vossenhol onder ons vakantiehuis “de Anna Hoeve” zat. Dat leek ons echter ver gezocht omdat onze Teckel vaak onder het huis aan het graven was. Wij dachten dat vossen wel bang zouden zijn voor honden.

Donderdag 16 mei hoorde ik dat er woensdagavond een vos geschoten was die aan haar tepels te zien jonkies had. Ik dacht wat zielig is dat.

Zaterdags werd er door de gasten van de Anna-Hoeve een verdronken vosje uit het water gevist, ze waren er van overtuigd dat het een katje was. Even later in de middag zie ik zo een vosje lopen in onze voortuin. Ik gauw naar buiten en ik zie hem zo de sloot in kukelen. Gauw een hark gepakt en het beestje gered. Hij zat te piepen en te trillen.

Even later zat hij bij ons terras achter een schuurtje. Hans en ik hebben de zijkanten gebarricadeerd en ik heb de dierenambulance gebeld.

Die pakten het vosje en toen gingen we bij de Anna-Hoeve kijken en we zagen nog 2 koppies vanonder het huis piepen. Door honger gedreven kwamen ze het nest uit.

Door middel van vangkooien zijn die in de loop van de zondag gevangen. En gedrieën zijn ze herenigd en naar Amsterdam gebracht naar stichting “de Toevlucht”

Ik ben zo blij dat ze gered zijn en opgevangen!

Dinsdagochtend na de Pinksteren kregen we een inspecteur van de provincie Noord-Holland op bezoek. Het hele verhaal verteld. Hij vroeg of ik een klacht in wilde dienen. Dat wilde ik niet, want ik begrijp best dat het heel erg is als al je pluimvee wordt opgevreten. Dus ik snap het dilemma. Hij zei dat we het dan gewoon zo zouden laten, waar ik mee in stemde.
Woensdagochtend een heel verhaal in het Noord-Hollands dagblad.

Werd ik opgebeld door RTV Noord-Holland of ik mijn verhaal van de vosjes voor de tv wilde vertellen. Nou, absoluut niet dus, het was allemaal gebeurd en ik was er wel klaar mee. En nogmaals heel erg blij dat er 3 vosjes gered waren van de hongerdood!

Mijn buurvrouw echter wilde wel weer op de tv komen en onze boerderij kwam er ook nog op. s’Avonds een item op het Jeugdjournaal. Dat vond ik wel erg leuk.

Dat was de hele vossen story en ik hoop van harte dat deze 3 vosjes nog een lang en gelukkig leven mogen hebben.

Webdesign door Rex Media