blog

Bijzonder overnachten in de eeuwenoude Mijzenpolder

Dat de Mijzenpolder een bijzonder stukje grond is wisten wij al. Door de jaren heen komen we steeds meer te weten over de geschiedenis. 

Wist u bijvoorbeeld dat?

1. De Polder Mijzen is uitgeroepen tot het negende aardkundige monument in Noord – Holland?
2. Dat dit stukje polder het minst aangetaste gebied in Noord-Holland is en het symbool staat voor Nationaal Landschap Laag Holland. 3. De kleine Mijzenpolder aan de overkant van de Beemsterringvaart hoort, samen met het Schermereiland bij het ‘oude land’ tussen de droogmakerijen Beemster en Schermer.
4. Het een walhalla is voor de vogelspotter en er gemiddeld 250 paar grutto’s verblijven die gek zijn op onze sappige veengrond?
5. Het vroeger een klein dorpje ‘Westmijzen’ was die voor 1050 een eigen kerkje stichtte gewijd aan Maria.
6. Dat Vrouwenweg haar naam te danken heeft aan deze Mariakapel (van 1347 tot 1744) die hier midden in het land gestaan heeft.
7. Deze Mariakapel was niet zomaar een kerkje maar een belangrijk bedevaartsoord dat in de Middeleeuwen door 'hoog bezoek' bezocht werd.
8. Het ook op de lijst staat als bedevaartsoord bij het Meertens Instituut samen met 105 andere bedevaartsoorden van Nederland.
9. De Anna Hoeve is vernoemd naar een pittige dame Anna Schipper (1887-1962) een echt dorpsfiguur die jarenlang een veehouderijbedrijf runde met haar zoon en knecht Hein.
10. Er een boek is geschreven over de Mijzenpolder door Dick Mantel. Zelf ook wonend in deze polder.
11. De magie uit vervlogen tijden hier nog voelbaar is…
12. Het daardoor uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld weekend wokshops en cusussen zoals mindfulness, tantra, yoga, retraites en andere workshops met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling. Je komt hier echt tot rust en kunt weer helemaal opladen.

Webdesign door Rex Media